Wyszukiwarka

Wyszukiwarka

Warsztaty dietetyczno-kulinarne

Jak przygotować zdrowe i smaczne potrawy? Można obejrzeć program kulinarny w telewizji, a także zapytać znajomego kucharza lub babcię, która uwielbia dla nas gotować.

Można też skorzystać z bardzo ciekawych warsztatów dietetyczno-kulinarnych, które odbyły się 14 listopada 2015 roku w naszej szkole w ramach projektu CARS. Zanim uczestnicy warsztatów ( uczniowie klas IV-VI ) przystąpili do praktycznej nauki przyrządzania apetycznych naleśników serowo-owocowych, waniliowo-czekoladowych muffinek i szaszłyków z owoców, wysłuchali wielu ważnych i pożytecznych informacji na temat zdrowego żywienia. Swoją wiedzą podzieliła się prowadząca warsztaty pani Lidia Krawczyk, znana częstochowska dietetyczka. Nasi pojętni uczniowie i w tej dziedzinie okazali się mistrzami ! Potrawy ich autorstwa wyglądały i smakowały rewelacyjnie !!!